Верувале или не ?!

Ким Џонг Ун на алкохол троши дури 30 милиони долари годишно

Здравјето на претседателот на Северна Кореја, Ким Џонг Ун, нагло се влошило после долгорочно консумирање на големи количини на алкохол и мрсна храна. Откриено е дека “големиот водач“ не води сметка за тоа колку јаде и пие, така се однесува ...

Прочитај повеќе »

Верувале или не?!

Претседателот на Мауританија, Мухамед Оулд Абдел Азис го следел натпреварот помеѓу Теврагх Зејна и Ксара. Во 63 минута при резултат 1:1 му наредил на судијата да го прекине мечот и екипите веднаш да шутираат пенали. Со објаснување дека натпреварот бил ...

Прочитај повеќе »

Верувале или не?!

Њу Делхи е град со најзагаден воздух на планетата. Многу често индексот на квалитетот на воздухот (ИКВ) изнесува 999, максимум дозволиво ниво е 500.

Прочитај повеќе »