Поврзи се со нас

Гостивар

7 награди за учениците од техничко Гостивар на регионалната Електро машинијада

Објавено

на

Средното техничко училиште во Гостивар беше домаќин на регионален натпревар Електро Машинијада 2022 на кој учествуваа повеќе стручни училишта од Тетово и Скопје.

На отворањето на натпреварот Аслиан Снопче, одговорната за образование во Општина Гостивар и директорот Бесир Салиу им посакаа успех на сите учесници. Присутните ги поздравија и координаторот на натпреварот зам.директор Eкрем Мифтари и зам.директоритe Бошко Самојловски, Линда Алили Таири и Сакип Салих .

Средношколците од гостиварското училиште постигнаа значителни резултати со освоени три први места, три втори и едно трето, со што се пласираа за државниот натпревар кој ќе се одржи во Велес во месец мај.

На регионалната Електро машинијада во Гостивар, покрај гостиварското техничко улилиште учествуваа средношколските центри: „Михало Пупин” – Скопје, „Илинден”- Скопје, „Владо Тасески“-Скопје, „Моша Пијаде” – Тетово и „Боро Петрушески“ – Скопје.

Сподели ја веста:
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Гостиварпред 3 недели

Девизниот курс денес според приватните менувачници во Гостивар и НБРМ

Гостиварпред 4 недели

Продавале девојче за 50 до 200 евра, меѓу уапсените има и од Гостивар

Вестипред 3 недели

Планинско велосипедска тура „МТБ Маврово 2023“ – Во тек е пријавување

Гостиварпред 4 недели

Тамара од Гостивар ќе ја претставува Македонија на Јуниорскиот Евросонг!

Писмапред 2 недели

ПИСМА: Граѓани од Гостивар реагираат на небезбедно градилиште

Гостиварпред 2 недели

ПИСМА: Стотина родители инсистираат на целодневна настава во ОУ „Гоце Делчев“ Гостивар

Гостиварпред 3 недели

Во Гостивар утре хит комедијата „Обвинителка“ со легендарната Лидија Вуќичевиќ

Гостиварпред 2 недели

30 дена притвор за гостиварецот пријавен за сексуално вознемирување на малолетната внука

Гостиварпред 4 недели

Група граѓани од Гостивар со поддршка за Реџеп Таип Ердоган

Огласи за вработување:

Advertisement

Популарно изминативе 100 дена

Вести

7 çmime për nxënësit nga shkolla teknike e Gostivarit në Elektro Makinerinë rajonale

Објавено

на

Shkolla e mesme teknike në Gostivar ishte nikoqire garës rajonale Elektro Makineri 2022 në të cilën morën pjesë disa shkolla profesionale nga Tetova dhe Shkupi.

Në hapjen e garës, Aslian Snopce, përgjegjësja për arsim në Komunën e Gostivarit dhe drejtori Besir Saliu ju uruan suksese të gjithë pjesëmarrësve. Të pranishmit i përshëndetën edhe koordinatori i konkursit, zëvendësdrejtori Ekrem Miftari dhe zëvendësdrejtorët Boshko Samojllovski, Linda Alili Tairi dhe Sakip Salih.

Nxënësit e shkollës së mesme të Gostivarit arritën rezultate domethënëse duke fituar tri vende të para, tri të dyta dhe një të tretë, duke u kualifikuar kështu në garën shtetërore që do të mbahet në Veles në muajin maj.

Në Elektro Makinerinë rajonale në Gostivar, përveç shkollës së mesme teknike të Gostivarit morrën pjesë edhe qendrat e shkollave të mesme “Mihalo Pupin” – Shkup, “Ilinden” – Shkup, “Vllado Taseski” – Shkup, “Mosha Pijade” – Tetovë dhe “Boro Petrusheski” – Shkup.

Сподели ја веста:

Популарно изминативе 100 дена