Поврзи се со нас

Гостивар

Акција во Гостивар и Тетово-Возеле пијани, ќе платат „дебели“ казни и остануваат без дозвола

Објавено

на

Ноќеска 4/5 декември 2021 година, полициски службеници на СВР Тетово спроведоа акциска контрола на возачи, дали и колку од нив ги управуваат возилата под дејство на алкохол.

Во контролата биле откриени и сакнционирани вкупно 29 алкохолизирани возачи (Тетово-23 и Гостивар-6). Двајца од санкционираните возачи имале алкохол во крвта до 2 промили.

„Сите возачи-прекршители веднаш се исклучени од сообраќај, изготвени им се законски предвидените поднесоци и ќе се соочат со парични глоби, кои за овој вид прекршок се движат од 225 до 325 евра во денарска противвредност, а двајца возачи кои одбиле алкотестирање со глоба од 500 евра. Покрај тоа, на сите им претстои и мерка времено одземање на возачките дозволи од 3 до 12 месеци.“, соопшти полицијата.

СВР Тетово апелира до возачите да не седнуваат зад волан под дејство на алкохол и да ја доведуваат во ризик сопствената и безбедноста на другите учесници во сообраќајот, а и во наредниот период планира вакви контролни активности,  кои треба да придонесат за поголема сообраќајна безбедност на патиштата на тетовско-гостиварското подрачје.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Гостиварпред 3 недели

Кривични за бесправно градење во Гостивар со фалсификување исправи, перење пари, злоупотреба на должност…

Гостиварпред 2 недели

ОСМОМАРТОВСКИ СО БЕЛИНДА ТУКСАР ЛОТЕСКА, началничка на Отсек за криминалистичко разузнавање, статистика и документирање во ОВР Гостивар

Гостиварпред 4 недели

Втора победа за Јулијана Златаноска на Вешта жена во Гостивар

Гостиварпред 4 недели

Наша цел е поправедно општество и еднаквост, порачаа гимназијалците од Гостивар

Гостиварпред 2 недели

Гостивар е се‘ уште без вода, се комплицирала работата на терен, екипи санираат дефект

Гостиварпред 2 недели

Утре во Гостивар ќе нема вода повеќе часови

Гостиварпред 3 недели

45 семејства во Гостивар конечно добија клучеви од социјалните станови

Гостиварпред 7 дена

Автопатот Тетово-Гостивар ќе почне да се гради на 22 април, ќе чини 125 милиони евра според првична пресметка

Македонијапред 2 недели

Пред општинската зграда во Ростуше покрај македонското поставено и турското знаме

Advertisement

Популарно изминативе 100 дена

Вести

Aksion në Gostivar dhe Tetovë – Kanë vozitur të pirë, do të paguajnë “gjoba” të trasha dhe do të mbeten pa leje

Објавено

на

Mbrëmë 4/5 Dhjetor 2021, zyrtarë policorë të SPB Tetovë kanë zbatuar aksion kontrollë të shoferëve, sa dhe a i drejtojnë veturat nën ndikimin e alkoolit.

Në koktrollën janë zbuluar dhe sanksionuar gjithësej 29 shoferë të dehur (Tetovë-23 dhe Gostivar-6). Dy nga shoferët e sanksionuar kanë pasur deri 2 promil alkool në gjak.

“Të gjithë shoferët-shkelës menjëherë janë shkyqur nga komunikacioni, ju janë përgatitur parashtresa të parapara me ligj dhe do të ballafaqohen me gjoja, të cilat për këtë lloj shkeljeje lëvizin nga 225 deri 325 euro në vlerë monetare denarë, kurse dy shoferë të cilët kanë refuzuar të testohen për alkool me gjoba deri 500 euro. Përveq kësaj, të gjithëve u pason masë marrje e kohore e lejes nga 3 deri 12 muaj.”, njoftoi policia.

SPB Tetovë bën apel deri te shoferët të mos ulen pas vollanit nln ndikimin e alkoolit dhe ta vendosin në rrezik sigurinë personale dhe sigurinë e pjesëmarrësve të tjerë në komunikacion, kurse edhe në periudhën në vazhdim planifikon kësi lloj aktivitete kontrolluese, që duhet të kontribuojnë për siguri më të madhe trafiku në në rrugët e rajonit Tetovë-Gostivar.

Популарно изминативе 100 дена