Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 19/07/2019 | 18:16

Во денешната акција во Гостивар собрани 30-тина единици крв

Општинската организација на Црвениот Крст Гостивар денеска организираше летна крводарителна акција во просториите на гостиварската општа болница.

Акцијата се спроведе во транзфузиологија Гостивар, каде што се собраа околу 30 единици крв. Црвениот Крст Гостивар изразува голема благодарност за сите хумани луѓе кои даруваа од оваа драгоцена течност која за некого и живот значи.

Од почетокот на оваа година, во крводарителни акции на Црвениот Крст на поширокото гостиварско подрачје собрани се околу 830 единици на крв.

Напишете коментар