Поврзи се со нас

Локални избори 2022

Алтернатива ја потврди поддршката на коалициските кандидати во Гостивар, Врапчиште и уште 5 други општини

Објавено

на

На состанок на Централното претседателство на Алтернатива потврден е ставот за потполна поддршка во вториот круг на кандидатите на коалицијата Алијанса за Албанците/Алтернатива во општините Струга, Дебар, Гостивар, Врапчиште, Боговиње, Теарце и Чаир, соопшти партијата.

„Освен ова, на состанокот на Централното претседателство се дискутираше и за односот кон вториот круг во општините во кои коалицијата ААА&АА нема свои кандидати. Имајќи предвид дека тие се кандидати на партиите од власта, додека Алтернатива е опозициска партија, Централното претседателство одлучи Алтернатива да остане конзистентна во претставување на опозицискиот глас, па затоа нема да упати повик за поддржување на некој одреден кандидат во тие општини. Повикот на Алтернатива е секој гласач да одлучи со својата совест и во согласност со своите локални интереси за кандидатот кој ќе го гласа, додека гласачот на Алтернатива секогаш ги има предвид и програмските определби на партијата.“, се вели во соопштението.

 

 

Сподели ја веста:
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Огласи за вработување:

Advertisement

Популарно изминативе 100 дена

Вести

Alternativa e konfirmoi mbështetjen e kandidatëve të koalicionit në Gostivar, Vrapçisht dhe 5 komuna të tjera

Објавено

на

Në takim të Kryesisë qendrore të Alternativës është konfirmuar qëndrimi për mbështetje të plotë në rrethin e dytë të kandidatëve të koalicionit Aleanca për Shqiptarët/Alternativa në komunat e Strugës, Dibrës, Gostivarit, Vrapçishtit, Bogovinës, Tearcës dhe Çairit, njoftoi partia.

“Përveç kësaj, në mbledhjen e Kryesisë qendrore u diskutua edhe për marrëdhënien ndaj rrethit të dytë në komunat në të cilat koalicioni AAA&ASH nuk ka kandidatë të tyre. Duke marr parasysh se ato janë kandidatë të partive nga qeveria, përderisa Alternativa është parti opozitare. Kryesia qendrore vendosi Alternativa të mbetet konsistente në përfaqësimin e votës opozitare, e prandaj nuk do të drejtojë thirrje për mbështetje të ndonji kandidati të caktuar në ato komuna. Thirrja e Alternativës është që çdo votues të vendosë me ndërgjegjen e vetë dhe në pajtim me interesat e tyre lokale për kandidatin që do t’a votojë, përderisa votuesi i Alternativës çdoherë ka parasysh edhe përcaktimet programore të partisë.”, thuhet në njoftimin.

Сподели ја веста:

Популарно изминативе 100 дена