Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 01/04/2019 | 14:00

Априлијада на плоштадот во Гостивар (40 фотографии)

На први април, традиционално градскиот плоштад е највеселото и најшареното место во Гостивар, а тоа секако е благодарение на големиот број маскирани, радосни дечиња. Максенбалот ги собра сите мали гостиварци, од градинките и од училиштата заедно. Се прошетаа како принцези, ликови од цртаните филмови, пеперутки, доктори, самовили. Си кажуваа првоаприлски шеги и пееја песнички за денешниот ден.

Во одбележувањето на Денот на шегата, се приклучи гостиварскиот Совет на млади. Со поддршка на Советот, групи ученици од средното медицинско и од техничкото училиште им делеа храна и пијалоци на дечињата и ги цртаа на лицето со специјални бои.

Уживајте во априлилили дефилето на најмладите.

*доколку ги сакате фотографиите во оригинална резолуција за печатење, пишете ни во порака ќе ви ги испратиме

Напишете коментар