Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 05/05/2019 | 10:00

Бесплатна телефонска линија за пријавување повреди на избирачко право

Граѓаните можат да пријават повреда на избирачкото право на бесплатната телефонска линија 0800-54321 , која ја отвори Народниoт правобранител. Линијата е активна од 7 часот наутро, кога започна гласањето, се` до 19 часот, кога се затвораат избирачките места.

Повреда на избирачкото право може да се пријави и во Хелсиншкиот комитет, на тел: 02-3119-073 или на мејл: helkom@mhc.org.mk.

 

 

Напишете коментар