Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 15/08/2019 | 08:51

Би пробале ли масажа со питони?

Масажите се најпопуларниот метод за релаксирање на телото и организмот и постојат во најразлични верзии: традиционални, со ароматични масла, чоколадни масажи, со вулкански камења итн.

Индонезијците во својата имагинација отишле малку подалеку и ја смислиле најморничавата масажа на светот – со ЗМИИ. Таа се одвива на следниот начин: на телото на посетителите им се ставаат питони со различна големина (кои претходно поминуваат низ процес на темелно бањање). Змиите ги грчат своите мускули врз пациентот и на тој начин доаѓа до намалување на стресот, а кревање на адреналинот. Барем така тврдат во салоните кои ги нудат овие типови на масажа. Персоналот за сето време на сеансата стои до пациентот за да спречи евентуални непредвидливи проблеми.

Во Џакарта една масажа со питони чини околу 50 долари, додека традиционалната масажа е 10-тина долари. Змиски салони има и во Белград и таму питонска масажа се плаќа околу 300 евра.

Напишете коментар