Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 27/04/2019 | 21:17

Благодетниот оган од Ерусалим ќе пристигне во Гостивар околу 21 часот и 30 минути

На Меѓународниот аеродром во Скопје, од храмот на Воскресението Христово од Ерусалим вечерва околу 19:30 часот, пристигна Благодетниот оган. Од каде ќе биде пренесен во сите православни храмови во државата.

Од гостиварското архиерејско намесништво, ги известуваат верниците дека Благодетниот оган во храмот „Пресвета Богородица“ во Гостивар, треба да пристигне околу 21 часот и 30 минути.

Благодетниот оган претставува пламен, кој според тврдењето на верниците чудесно се појавува на Светиот Гроб во Ерусалим на богослужбата на Велика сабота. За верниците тој претставува видлива појава на Светиот Дух и потврда на воскреснувањето на Исус Христос.

Напишете коментар