Рецепти
Брзи и вкусни – како да направите јапонски палачинки
За подготовка на овие традиционални јапонски палачинки потребни ќе ви се само 30 минути и следниве продукти:
• 2 големи јајца
• ¾ чаши млеко
• 1 лажичка екстракт од ванила
• 1 2/3 чаша млеко
• 1 ¾ лажичка прашок за пециво
• 3 лажици шеќер
Подготовка:
Во голем сад изматете ги ги јајцата додавајќи ги млекото и ванилата. Во друг сад измешајте ги брашното, прашокот за пециво и шеќерот и додајте ги во течната смеса. Оставете ја мешавината за палачинки да отстои околу 15 минути. Во голема тава ставете малку масло на средна топлина на шпоретот. Истурете дел од тестото (околу една четвртина од тестото) и почекајте додека не се појават меурчиња. Тогаш палачинките се подготвени да се свртат.
Кога ќе се испржи и од другата страна, моќе да ги послужите палачинки со сируп, овошје или – класично јапонски – со путер.
-
Гостиварпред 3 месеци
Инцидент во маркет во Гостивар
-
Македонијапред 2 месеци
Невработените со можност за бесплатни обуки и полагање за возачки дозволи за камион и автобус
-
Светпред 2 месеци
Во Словенија нови правила за странци за постојан и привремен престој
-
Гостиварпред 2 месеци
ПАТЕПИС: Во прегратките на Кораб – Светилиштата како вечност
-
Македонијапред 3 месеци
Ваучери од 250 евра за студенти за набавка на електронски уред и грантови за млади за старт на свој бизнис
-
Рецептипред 3 месеци
Домашна кремаста пилешка паштета – брз и едноставен рецепт
-
Вестипред 2 месеци
УЈП со важно известување за корисниците на МојДДВ
-
Гостиарскипред 2 месеци
Гостиварецот Деан Поповски победник во уникатното голф дерби во Белград