Рецепти
Деликатесен ручек: Пилешко во проја

Пилешкото месо најчесто се подготвува со ориз, компир или некаков сос како додаток. Овој рецепт носи нова идеја како може од пилешкото месо да се направи деликатесен ручек.
состојки:
500 гр.пилешки стек
250 гр. шампињони
целер
еден кромид
1 лажица брашно
3 лажици масло
200 мл. млеко
сол и бибер
за пројата:
1 јајце
100 мл. јогурт
50 гр.брашно
60 гр.палента
3 лажици масло
прстофат прашок за пециво
сол
подготовка: Пилешкото се сецка на мали парчиња и се пропржува во загреана тава со масло. Кога ќе биде готово се вади од тавата, а во истото масло се пропржуваат сецканиот целер и кромид. Кога зеленчукот ќе омекне се додава брашното и се налева млекото. Постојано се меша, додека не згусне и на крај се става сол и бибер.
Потоа смесата се соединува со месото и се става во подмачкана тава.
Во длабок сад се мешаат добро сите состојки за пројата, па смесата се полева врз месото и зеленчукот претходно ставени во тавата.
Се пече во загреана рерна на 180 степени, околу 35 минути.
-
Гостиварпред 3 недели
Се потсетуваме, најсреќните на Водици во Гостивар кои го извадија крстот од Вардар
-
Македонијапред 2 месеци
Невработените со можност за бесплатни обуки и полагање за возачки дозволи за камион и автобус
-
Светпред 3 месеци
Во Словенија нови правила за странци за постојан и привремен престој
-
Гостиварпред 3 месеци
ПАТЕПИС: Во прегратките на Кораб – Светилиштата како вечност
-
Вестипред 3 месеци
УЈП со важно известување за корисниците на МојДДВ
-
Вестипред 3 месеци
Преку „е-услуги“ вадење имотен лист за неколку секунди
-
Гостиарскипред 3 месеци
Гостиварецот Деан Поповски победник во уникатното голф дерби во Белград
-
Македонијапред 3 месеци
Комплетна листа на неработни денови во 2025-та година