Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 21/04/2019 | 19:26

До 18.30 часот во Гостивар гласале околу 25% од гласачите

Во 19 часот заврши гласањето на шестите претседателски избори и избирачките места беа затворени. Избирачките одбори започнаа со пребројување на гласовите.

Според последните податоци од Државната изборна комисија до 18.30 часот на подрајчето на Гостивар на гласање излегле 19.890 граѓани или 25,05%. Во Врапчиште гласале 4.667 гласачи, односно 18,23%, додека во општина Маврово Ростуше 2.383 или 24,11%.

Напишете коментар