Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 19/07/2019 | 09:21

Екстремно високо загаден воздух утрово во Гостивар!

Мерната станица за квалитет на воздухот во Гостивар, утрово покажува екстремно високи вредности на аерозагадување. Последните податоци се од 8 часот, кога AQI – Air Quality Index има вредност 127, што се смета за екстремно висока загаденост. Што се однесува до ПМ10 честичките, измерени се 318 микрограми на метар кубен, што е шестпати повеќе од дозволените граници.

Утрово Гостивар е најзагаден град во земјава.

Напишете коментар