Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 18/03/2019 | 10:36

Фестивал на краткометражни европски филмови во Гостивар

Гостивар ќе биде дел од патувачкиот филмски фестивал „Европанорама 2019“ во чии рамки публиката ќе има можност да проследи петнаесетина краткометражни европски и скандинавски филмови. Станува збор за различни жанрови: анимирани, фикција, документарни, режирани од млади европски режисери.

Фестивалот ќе се одржи во Центарот за култура АСНОМ во Гостивар на 22 и 23 март. Проекциите започнуваат во 19 часот, а влезот е слободен. Филмовите ќе бидат прикажани на оригиналниот јазик, со англиски превод.

„Европанорама 2019“ претходно гостуваше во Осло, Бејрут, Љубљана, Белград, Загреб, Грац, Рига, Копенхаген, Будимпешта, а освен во Гостивар, ќе се одржи и во Скопје.

Фестивалот е во организација на Ljubljana short film festival, Transit Film Bazaar, со поддршка на The Nordic, Европската делегација во Македонија и Гете институтот.

Напишете коментар