• Дата: 20/12/2017

Фото вест: Турското знаме на јарболите во Гостивар по повод Денот на наставата на турски јазик

 

Во Гостивар за прв пат, покрај македонското и албанското знаме истакнато е знамето на Република Турција. Поводот е утрешниот Ден на наставата на турски јазик, 21 декември.