Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

  • Дата: 13/01/2019

Гостивар вечерва се гуши во загаден воздух

Екстремно високи вредности на загаденост покажува мерната станица за квалитет на воздухот, вечерва во Гостивар. Измерени се 321 микрограм на метар кубен, штетни ПМ10 честички, што е над шест пати повеќе од дозволената граница.

„Воздухот има над-нормално загадување од овој тип. Избегнете подолги периоди на отворена површина. На мали деца, стари лица и бремени жени им се препорачува да не излегуваат без посебна потреба.“, стои во препораката на Мој Воздух, кадешто се објавуваат податоците.

Загаденоста во Гостивар денес почнала да се зголемува од 18 часот, а последните мерења се од 21 часот, кога градот е на трето место по нечист воздух во земјава, веднаш после Струмица и скопскиот регион.

Гостивар 13.01.2019, фотографирано во 16 часот.

Оставете коментар

Вашата Емаил адреса нема да биде објавена.Задолжителните полиња се означени *

*