Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 08/02/2019 | 15:41

Гостиварецот Бајрами влезе во новиот состав на Антокорупциската комисија

Собранието на Република Македонија попладнево го изгласа новиот состав на Комисијата за спречување на корупција со мандат од 5 години.

Во Антикорупциска влегоа Нури Бајрами, вработен во општина Гостивар и Шемши Салаи од општина Врапчиште, правници по професија.

За претседател на комисијата е избрана Билјана Ивановска, а останатите членови се: Владимир Георгиев, Софка Пејовска Дојчиновска, Катица Николовска и Горан Трпеноски.

Според ранг листата на бодување на кандидати што вчера ја објави Собранието, Бајрами се наоѓа на четвртото место по број на бодови, додека Салаи на седмото.

Новите членови на Антикорупциска дадоа свечена заклетва.

Напишете коментар

Close