Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 11/09/2018 | 13:26

Гостиварскиот Црвен Крст симулираше сообраќајка со повредени

Општинска организација на Црвениот Крст-Гостивар спроведе симулациска показна вежба-сообраќајна несреќа меѓу возило и мопед-скутер со четворица повредени. Вежбата се реализираше во дворот на гимназијата, а по повод Светскиот ден на Прва помош, 8 септември.

„Преку показната вежба сакаме да ја подигнеме јавната свест за сообраќајните несреќи и повреди кои настануваат од нив, од кои голем и дел се со фатален крај, да ги охрабриме луѓето од сите возрасти да научат прва помош за да имаат вештини и самодоверба да ги препознаат и соодветно да реагираат при итните ситуации во случај на сообраќајна несреќа. Исто така целта е и лобирање кај надлежните институции за почитување на законската рамка за обуките по прва помош за лица, кои сакаат да се стекнат со возачка дозвола“, нагласуваат од Црвениот Крст – Гостивар.

Напишете коментар