Поврзи се со нас

Локални избори 2022

Хасани: ДУИ ќе продолжи да биде силна и конструктивна опозиција во Гостивар

Објавено

на

„Почитувани членови, активисти, Форум на млади, Форум на жени, симпатизери, ви се заблагодарувам за вашиот ангажман, придонес и поддршка што ни ја дадовте на овие локални избори. Поради вашата посветеност мнозинството од албанското население даде доверба на нашата програма и платформа. Изразувам благодарност до мнозинството албанско население, но и до дел од турската, македонската, ромската и другите заедници за укажаната доверба. За жал, не успеавме да го убедиме електоратот на ВМРО-ДПМНЕ, кој за свои политички цели, сепак, одлучи актуелниот градоначалник да ја води општината уште четири години. Изминатите 4 години не се работеше, денес тоа се виде, затоа што финансиите на граѓаните кои требаше да се вложат за општо добро на граѓаните, денес беа искористени за купување гласови и за злоупотреба на волјата на граѓаните. Ние во Гостивар ќе продолжиме да бидеме силна и конструктивна опозиција. Ќе го убедиме членството на ВМРО-ДПМНЕ дека нивната политичка одлука е погрешна. Демократијата е света работа и ние ќе ја почитуваме волјата на народот, дури и ако е искривена од лични интереси.“, изјави вчеравечер претседателот на огранокот на ДУИ во Гостивар, Башким Хасани, откако беа познати изборните резултатите од вториот круг Локални избори.

 

Сподели ја веста:
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Огласи за вработување:

Advertisement

Популарно изминативе 100 дена

Вести

Hasani: BDI do të vazhdojë të jetë opozitë e fortë dhe konstruktive në Gostivar

Објавено

на

“Të nderuar anëtarë, aktivistë, Forum i të rinjve, Forum i grave, simpatizantë, ju falenderojmë për angazhimin tuaj, kontributin dhe mbështetjen që na dhatë në këto zgjedhje lokale. Për shkak të përkushtimit tuaj shumica e popullatës shqiptare dha besimin për programin dhe platformën tonë. Shpreh falenderim deri te shumica e popullatës shqiptare, por edhe deri te një pjesë e asaj turke, maqedone, rome dhe deri te komunitetet e tjera për besimin e dhënë. Për fat të keq nuk arritëm t’a mundim elektoratin e VMRO-DPMNE, i cili për qëllime të veta politike, gjithsesi, vendosi kryetari aktual t’a udhëheqë komunën edhe për katër vite. Katër vitet e kaluara nuk punohej, sot ajo u pa, sepse financat e qytetarëve që duhej të investohen për të mirën e përgjithshme të qytetarëve, sot ishin të shfrytëzuara për blerje të votave dhe për keqpërdorim të vullnetit të qytetarëve. Ne në Gostivar do të vazhdojmë të jemi opozitë e fortë dhe konstruktive. Do t’a bindim anëtarësinë e VMRO-DPMNE se vendimi i tyre politik është i gabuar. Demokracia është punë e shenjtë dhe ne do t’a respektojmë vullnetin e popullit, edhe nëse është e shtrembëruar për interesa personale.”, deklaroi mbrëmë kryetari i degës së BDI-së në Gostivar, Bashkim Hasani, pasi u bënë të njohura rezultatet zgjedhore nga rrethi i dytë i Zgjedhjeve lokale.

Сподели ја веста:

Популарно изминативе 100 дена