Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 09/01/2019 | 16:14

Инспекторите ќе ги „чешлаат“ приватните фирми дали исплатиле К-15

На првата седница во 2019-та година, Владата на Република Македонија го задолжи Државниот инспекторат за труд да изготви детална информација, во однос на тоа како се спровела исплатата на регресот за годишен одмор, К-15 и дали и какви мерки се преземени за компаниите коишто не ја испочитувале оваа обврска.

Според податоците на ДЗС, износот на К-15 за 2018 година се движеше од 9.440 до 13.850 денари. Компаниите имaа обврска да им исплатат К-15 на своите вработени до 31 декември 2018.

Напишете коментар