Поврзи се со нас

Македонија

Исплатата на пензиите ќе се врши од петок 26 ноември

Објавено

на

Владата на вчерашната седница ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии заноември 2021 година и го задолжи Фондот за пензиско и инвалидско осигурување да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 25 ноември, врз основа на што деловните банки ќе можат да обезбедат пензионерите да може да располагаат со ноемвриските пензии преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа од 26 ноември.

Владата им препорачува на деловните банки преку филијалите и експозитурите на банките да обезбедат готовинска исплата на пензии за клиентите кои не користат картички, во четири групи според следниот распоред составен според висината на пензијата:

– За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши на 26.11.2021 година (петок);
– За пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата да се изврши на 29.11.2021 година (понеделник);
– За пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата да се изврши на 30.11.2021 година (вторник); и
– За пензии со висина над 18.001 денари, исплата да се изврши на 01.12.2021 година (среда).

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Гостиварпред 4 недели

Кривични за бесправно градење во Гостивар со фалсификување исправи, перење пари, злоупотреба на должност…

Гостиварпред 2 недели

ОСМОМАРТОВСКИ СО БЕЛИНДА ТУКСАР ЛОТЕСКА, началничка на Отсек за криминалистичко разузнавање, статистика и документирање во ОВР Гостивар

Гостиварпред 2 недели

Гостивар е се‘ уште без вода, се комплицирала работата на терен, екипи санираат дефект

Гостиварпред 1 ден

Комуналец Гостивар по прекинот во водоснабдувањето: Водата од градскиот водовод да не се пие

Гостиварпред 2 недели

Утре во Гостивар ќе нема вода повеќе часови

Гостиварпред 3 недели

45 семејства во Гостивар конечно добија клучеви од социјалните станови

Гостиварпред 1 недела

Автопатот Тетово-Гостивар ќе почне да се гради на 22 април, ќе чини 125 милиони евра според првична пресметка

Македонијапред 2 недели

Пред општинската зграда во Ростуше покрај македонското поставено и турското знаме

Гостиварпред 4 недели

Гостивар: Со картица од бившата вадел пари од банкомат

Advertisement

Популарно изминативе 100 дена

Вести

Pagesë e pensioneve do të bëhet nga e premtja 26 Nëntor

Објавено

на

Qeveria në seancën e djeshme e rishikoi dhe e miratoi Informatën për pagesë të pensioneve për Nëntor 2021 dhe e detyroi Fondin për sigurim pensional dhe invalidor t’i dërgojë të dhënat për pensionet deri te bankat zyrtare më së voni deri 25 Nëntor, mbi bazë të së cilës bankat do të mund të sigurojnë pensionistët të munden të shërbehen !e pensionet e Nëntorit nëpërmjet rrjetit të ATM-ve dhe në rrjetin tregtar nga 26 Nëntor.

Qeveria ju rekomandon bankave zyrtare nëpërmjet filialeve dhe ekspoziturave të bankave të sigurojnë pagesë me para në dorë të pensioneve për klientët të cilët nuk shfrytëzojnë kartela, në katër grupe sipas renditjes që vijon i renditur sipas lartësisë së pensionit:

– Për pensione me lartësi deri 11.000 denarë, pagesa të kryhet më 26.11.2021 (e premte);
– Për pensionet me lartësi 11.001-14.000 denarë, pagesa të kryhet më 29.11.2021  (e hënë);
– Për pensionet me lartësi 14.001-18.000 denarë, pagesa të kryhet më 30.11.2021 (e martë); dhe
– Për pensionet me lartësi mbi 18.001 denarë, pagesa të kryhet më 01.12.2021 (e mërkurë).

Популарно изминативе 100 дена