Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
  • Дата: 21/04/2019 | 19:35

Изјава на Весел Мемеди, претседател на НДП и потпретседател на Собрание

Откако го оствари гласачкото право на Претседателските избори 2019, на избирачко место во селото Чајле, претседателот на НДП и потпретседател на Собранието ја даде следната изјава за медиумите:

„Знаете дека во јуни чекаме датум за преговори со ЕУ и претпоставувам дека овие Претседателски избори ќе бидат последен тест пред структурите на Европа дека сме подготвени да бидеме дел од еврпското семејство. Нека биде изборниот ден, ден на кој сите ние ќе му се радуваме. Веруваме дека идниот претседател на државата ќе биде човек што доследно ќе може да ја претставува Република Северна Македонија, не само внатре, туку и надвор од границите“, изјави Мемеди.

Напишете коментар