Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 25/07/2019 | 14:59

Излезе од печат првата стихозбирка на гостиварецот Александар Михајловиќ

Деновиве од печат излезе првата книга поезија од гостиварецот Александар Михајловиќ, под наслов  ,,Алтани и други“. Стихозбирката содржи 45 песни, низ кои се проткаени различни теми и мотиви: љубов, секојдневие, природа… Книгата е издадена со поддршка на Министерството за култура, како дел од Програмата за финансирање на проекти од национален интерес во културата, а рецензиите ги напишаа Златко Панзов и Дејан Крстески.

Александар Михајловиќ е роден 1971 година во Гостивар, каде завршил гимназија, а школувањето го продолжил во Скопје на Педагошкиот факултет, отсек – одделенска настава. Работи како наставник во основно училиште.

Поезија пишува две децении. Негови стихови се објавени во заеднички збирки од поетски фестивали и електронски портали. Неговата поезија беше наградена со второ место на Меѓународниот поетски фестивал ,,Литературни искри,“ во Гостивар во 2018 година. Активен е онлајн преку сопствениот блог за поезија climberpoem.blogspot.com.

Напишете коментар