Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 25/04/2019 | 15:48

Изложба на декорирани јајца во ОУ „Гоце Делчев“ во Гостивар

Во гостиварското основно училиште „Гоце Делчев“ традиционално, во пресрет на велигденските празнувања се организираше ликовна работилница и изложба на декорирани јајца.

На работилницата, учениците имаа можност да ја покажат својата креативност и умешност во создавање на интересни бојадисани јајца со најразлични техники и материјали за декорирање.

Изработките на учениците ги оценуваше комисија и оние кои беа прогласени за најоригинални креации добија пофалници и пригодни подароци.

Настанот има и хуманитарен карактер, а акцијата ќе се спроведе преку Црвениот Крст.

Напишете коментар