Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 16/06/2019 | 16:38

Какви ножеви користат руските специјални сили?

Ножевите на руските маринци, падобранци, специјалци за кои најверојатно никогаш порано не сте слушнале.

1. „Шторм“

2. „Витез“

Дел е од борбениот комплет на „копнените“ специјални единици.

3. „Каратељ“

Еден од борбените ножеви на Федералната служба за безбеднот (ФСБ) на Русија. На руски „каратель“ значи оној кој казнува.

4. „Взривотехник“

И овој назив е доста речовит. Рускиот збор „взрывотехник“ значи стручњак за експлозиви. Ножот го користи руската инжинерија.

5. ОЦ-4

Нож на единиците на советстката и руската полиција во осумдесеттите и деведесетите години.

6. „Катаран-1С“

Извор: rbth.com/

Напишете коментар