Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 25/04/2019 | 17:40

Казнети пешаци кои непрописно преминувале низ гостиварските улици

Во последната контрола на пешаци на гостиварското подрачје, спроведена вчера во периодот од 10 до 15 часот, биле откриени осум прекршоци. Како што информира Секторот за внатрешни работи  контролата резултирала со опфатени 35 пешаци на тетовското и 8 на гостиварското подрачје, кои не ги почитувале правилата и прописите во сообраќајот, односно ја поминувле улицата надвор од пешачките премини или не ги почитувале светлосните сообраќајни уреди за пешаци.

Глобите за пешаците се во висина од 25 евра, а во мерките спаѓа и посетување на час по сообраќајна поука.

Полицијата соопшти дека во текот на вчерашната контрола констатирани биле и други 21 прекршок и тоа поголемиот број за непрописно паркирање, возачи почетници, возачи без положен возачки испит и така натаму, прекршоци кои се заокружени со соодветни глоби.

Напишете коментар