Поврзи се со нас

Вести Гостивар

Кој е повреден пчелите или мравките?

Пчелите и мравките се највредните суштества на планетата Земја. Нивните општества се беспрекорно уредени и секој припадник си ги знае своите задачи.

Членовите на двата вида напорно работат секој ден, преку целиот живот. Премногу е тешко прецизно да се утврди кои се поголеми работници од нив. Единствено, ако го анализираме животниот век на пчелите и мравките, можеме да утврдиме кој ќе биде повеќе вреден или кој ќе изврши повеќе задачи за време на нивниот живот. Највредните единки во овој случај се мравките женки, тие живеат од 1 до 3 години. Во однос на нив, пчелите работнички во текот на сезоната, преживуваат само два месеци. Сепак, оние родени на есен можат да живеат и до шест месеци.

Врз основа на овие податоци, можеме да заклучиме дека мравките се повредни само поради тоа што имаат подолг животен век и може повеќе да сработат.

Advertisement
Остави коментар

Напишете коментар

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно

error: Содржината е сопственост на Gostivarpess.mk!