Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 10/06/2019 | 08:11

Крај на учебната година, почнува летниот распуст

Денешниот е последен работен ден од учебната 2018/2019 година. Околу 10.500 ученици од основните и средните училишта на подрачјето на Oпштина Гостивар завршуваат со училишните обврски и од утре веќе се на летен распуст. Оваа година, летниот распуст ќе трае до втори септември, кога ќе старува новата учебна година, со оглед на тоа дека први септември паѓа на ден недела. Кон крајот на месецов, учениците треба да ги добијат свидетелствата со постигнатите оценки за завршеното одделение, односно година.

Полуматурантите ги очекуваат уписи во средните училишта кои ќе се спроведат на 17-ти и 18-ти јуни. Што се однесува до матурантите, тие деновиве имаат обврска да ги завршат испитите од државната матура.

Напишете коментар