Поврзи се со нас

Што, како, каде?!

КРЕАТИВНО – ПСИХОЛОШКИ РАБОТИЛНИЦИ ЗА ДЕЦА во Гостивар

„ПОВЕЌЕ ОД ИГРА“
„Детството е татко на човекот“

Почитувани родители,

Детската игра каква што беше пред 20 години е незаменлива во развојот на детето, таквите игри правеа се што е важно за децата, односно ги спремаа за живот.

„Пред вас е можноста да ги поттикнете вашите деца да во што поголема мера да го достигнат својот биолошки потенцијал. Најважен период за развојот на мозокот и интелектуалните способности е до 12 година, а посебно првите неколку години од животот“, вели оснивачот на едукативната работилница Слаѓана Анѓелкоска, доктор по психолошки науки.

Во Гостивар започнува со работа Психолошко-едукативната работилница „Повеќе од игра“.

Оттрнете ги децата од модерните интернет игри, вратете ги игрите со кои се поттикнува развојот на нивната интелигенција. Психолошко-едукативната програма „Повеќе од игра“  поаѓа од тоа дека секое дете во себе има вроден потенцијал кој настојуваме да го препознаеме, а потоа да го развиеме.

Користиме сликички, картички, игри со кои го развиваме функционалното знаење. Поттикнуваме експериментирање и смислување на нови класификации. Задачите и активностите придонесуваат за развој на креативното мислење кај децата и го стимулираат развојот на интелигенцијата низ игра, бидејќи играта е внатрешната потреба на детето.

Низ игри и креативни активности придонесуваме за:

  • Подигнување на нивото на интелектуалните способности кај децата,
  • Зголемување на концентрација и внимание кај децата,
  • Развој на координација на движењата и моториката,
  • Рано откривање на надареноста кај детето,
  • Развивање на брзината на размислување, поврзување и заклучување

На работилниците детето се смее, игра, може да стане, да зборува, да предлага свои идеи, ги охрабруваме со меѓусебно слушање и почитување, поврзување и слободно изнесување на нови идеи.

Програмата се реализира во неколу фази:

  1. Фаза РАЗВОЈ НА СИНАПСИ – Вежби за моторика, графомоторика и акомоција на очите.
  2. Фаза РАЗВОЈ НА ФИНАТА МОТОРИКА
  3. Фаза СТИМУЛАЦИЈА НА РАЗВОЈ НА МИСЛОВНИТЕ ПРОЦЕСИ
  4. Фаза АСОЦИЈАЦИЈА И АНАЛОГИЈА
  5. Фаза ФУНКЦИОНАЛНО РАЗМИСЛУВАЊЕ

Сите вежби се прилагодени на возраста на детето и неговите можности.
Место на одржување: Отворен Граѓански Универзитет за Доживотно Учење – Гостивар
Динамика на работа: Двапати во неделата по 60 минути.
Цена: 1.000,00 денари месечно, попуст за две деца од едно семејство 800 денари за дете.

Уписите се во тек!!!

Повеќе информации на: 078/263 078 и as.anima@hotmail.com

(комерцијална објава)

Сподели:
Остави коментар

Напишете коментар

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

анкета:

Каде ќе одите на одмор ова лето?

Резултати од анкетата

Отворени огласи за вработување во полог:

- Кошаркарски клуб Гостивар А.Д
- VILLA Group DOOEL
- M&M Медија ДООЕЛ Гостивар

Популарно изминативе 100 дена

error: Содржината е сопственост на Gostivarpess.mk!