Рецепти
Лесен летен ручек со месо и тиквица
За подготовка на овој ручек ќе ви бидат потребни само 15-20 минути, а во вкусот сигурно ќе уживате.
Состојки:
200-300 грама чадено месо
1 тиквица
200 мл. крем за готвење
2 парчиња двопек
масло, сол, црн бибер, куркума
Подготовка:
Тиквицата се лупи и сече на тенки ленти, месото на коцки и се ставаат да се пропржат на масло 10-тина минути. Потоа во тавата додадете го кремот за готвење и оставете да се крчка уште 5 минути, па додадете ги зачините. Откако ќе се излади јадењето, одозгора ставете го двопекот искршен на мали парчиња. Ако немате двопек, може да искористите потпечен леб.
-
Гостиварпред 1 месец
Курсна листа на НБРМ и приватните менувачници во Гостивар
-
Македонијапред 2 недели
Денеска е Летник
-
Гостиварпред 2 месеци
Се потсетуваме, најсреќните на Водици во Гостивар кои го извадија крстот од Вардар
-
Македонијапред 2 месеци
Србите го слават Свети Сава – Национален празник на српската заедница во земјава
-
Македонијапред 2 недели
Денес е Прочка – Проштевајте и побарајте прошка од оној на кој сте му згрешиле
-
Гостиварпред 3 месеци
Во среда прва проба за бадниковата поворка во Гостивар – Пријавете ги дечињата
-
ФОТО ВЕСТпред 3 месеци
ФОТО ВЕСТ: Манастирот Преображение во Циглана осветлен за Бадник
-
Видео емисиипред 3 месеци
Емисија: НОВОГОДИШНО „НАРАЧАНО“ ИНТЕРВЈУ со Дедо Мраз | Gostivarpress.mk