Рецепти
Лесен летен ручек со месо и тиквица

За подготовка на овој ручек ќе ви бидат потребни само 15-20 минути, а во вкусот сигурно ќе уживате.
Состојки:
200-300 грама чадено месо
1 тиквица
200 мл. крем за готвење
2 парчиња двопек
масло, сол, црн бибер, куркума
Подготовка:
Тиквицата се лупи и сече на тенки ленти, месото на коцки и се ставаат да се пропржат на масло 10-тина минути. Потоа во тавата додадете го кремот за готвење и оставете да се крчка уште 5 минути, па додадете ги зачините. Откако ќе се излади јадењето, одозгора ставете го двопекот искршен на мали парчиња. Ако немате двопек, може да искористите потпечен леб.
- Македонијапред 2 месеци
Отворена летната сезоната за риболов во водите на ЈУНП „Маврово“
- Здравје и убавинапред 2 месеци
Внимателно во природа, заштитете се од крлежи, оси, стршлени…
- Гостиварпред 2 месеци
Илчо Димитров и Елена Дуровска младенци на Галичка свадба 2022
- Македонијапред 2 месеци
Се празнува Спасовден
- Гостиварпред 3 месеци
Објавена прелиминарната листа со имиња за распределба на социјални станови во Гостивар
- Спортпред 2 месеци
Леуново достоен домаќин на првата теренска трка со пречки: Адреналин, забава, невреме, натпреварувачки дух!
- Вестипред 3 месеци
Наместо спортска игра, тотален хаос на натпреварот КК Гостивар-Пелистер
- Гостиварпред 3 месеци
ОО СДСМ Гостивар го чествуваше 24 Мај: Светите браќа се клучни личности во македонската историја