• Дата: 13/02/2018

Мерењата вечерва со црвен аларм на загадување во Гостивар

Според показателите од мониторинг системот за следење на квалитетот на воздухот, Гостивар вечерва е најзагаден град во Македонија. Мерењата покажуваат високи вредности на штетни ПМ10 честички во воздухот, до седум пати над дозволеното. Вкупниот индекс пак на загаденост AQI алармира на екстремно високо загадување.

Од поставувањето на мерната станица во Гостивар до сега, ова се највисоките измерени вредности на аерозагадување.

 

 

Оставете коментар

Вашата Емаил адреса нема да биде објавена.Задолжителните полиња се означени *

*