Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 12/08/2019 | 10:00

Над 2.000 компании и повеќе од 2.500 граѓани на листата на должници на УЈП

Управата за јавни приходи на својата веб страна ја објави новата листа на должници за даноци, согласно Законот за даночна постапка за долгови доспеани до 30 април годинава и неплатени до 31 јули. Се работи за граѓани, фирми и институции кои имаат долг за ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини од вкупен износ: повисок од 120.000 денари за физичките лица и самостојни вршители на дејност и повисок од 300.000 денари за правните лица.

На Листата на должници објавени се 2.013 правни и 2.509 физички лица. Меѓу нив има компании и граѓани од Гостивар. Вкупно објавениот долг изнесува 9.855.487.876 денари.

Линк до ЛИСТАТА

Напишете коментар