Здравје и убавина
Направете си златно млеко – Напиток вреден како злато за вашето здравје
Името „златно млеко“ на прв поглед звучи необично и чудно, па многумина ќе се запрашаат каков е тој напиток и дали е навистина добро да почнат да го користат? Но, така е само на прв поглед. Древната индиска медицина одамна го препорачува овој пијалак како одличен извор на здравје. Во него нема никаква спорна состојка, се` е на природна база, а лековитоста е докажана. Тоа ќе ви стане јасно веднаш кога ќе погледнете, од што се прави златното млеко.
Четвртина филџан вода се вари со четвртина лажиче куркума, околу осум минути. Во посебен сад се става да врие еден филџан крајво или козјо млеко и 2 лажици бадемово масло. Откако ќе зоврие, тргнете го од оган, па додадете ја смесата од вода и куркума и мешајте додека добиете течност со златна боја.
Кога малку ќе се излади додадете една лажица мед, а можете и малку изрендан ѓумбир и цимет. Млекото се пие додека е топло, а благодетите од овој напиток се бројни.
Златното млеко се покажало како одличен лек за коските, зглобовите и кичмата. Го зајакнува имунитетот, помага при артритис, поволно делува на женските репродуктивни органи, ги ублажува несоницата, депресијата и исцрпеноста. Делува врз прочистување на организмот од штетни материи, дава енергија и позитивно влијае врз системот за варење на храната.
-
Гостиварпред 1 месец
Курсна листа на НБРМ и приватните менувачници во Гостивар
-
Македонијапред 2 недели
Денеска е Летник
-
Гостиварпред 2 месеци
Се потсетуваме, најсреќните на Водици во Гостивар кои го извадија крстот од Вардар
-
Македонијапред 2 месеци
Србите го слават Свети Сава – Национален празник на српската заедница во земјава
-
Македонијапред 2 недели
Денес е Прочка – Проштевајте и побарајте прошка од оној на кој сте му згрешиле
-
Гостиварпред 3 месеци
Во среда прва проба за бадниковата поворка во Гостивар – Пријавете ги дечињата
-
ФОТО ВЕСТпред 3 месеци
ФОТО ВЕСТ: Манастирот Преображение во Циглана осветлен за Бадник
-
Видео емисиипред 3 месеци
Емисија: НОВОГОДИШНО „НАРАЧАНО“ ИНТЕРВЈУ со Дедо Мраз | Gostivarpress.mk