Рецепти
Неделен рецепт: Полнети пилешки копани
Лесно и едноставно за подготовка, а убаво и за очи и за стомак. Ова е рецепт што задолжително треба да го вметнете во семејното мени – полнети пилешки копани.
Состојки:
4 копани
150 гр.кашкавал
100 гр. чадено пилешко
10-тина маслинки
1 морков
2-3 лажици павлака
Подготовка:
Најпрво откостете го месото внимателно, парчињата да останат цели. Потоа посолете го и исчукајте со готварски чекан. Премачкајте го секое парче со павлака, па наредете кашкавал, чадено пилешко, сецкани маслинки и сецкан морков. Завиткајте ги убаво во ролат, едно по едно и наредете во тава за печење која ќе ја покриете со алуминиумска фолија. Во загреана рерна на 200 степени, полнетите копани треба да се печат 30-40 минути, односно додека не заруменат.
-
Гостиварпред 1 месец
Курсна листа на НБРМ и приватните менувачници во Гостивар
-
Македонијапред 2 недели
Денеска е Летник
-
Гостиварпред 2 месеци
Се потсетуваме, најсреќните на Водици во Гостивар кои го извадија крстот од Вардар
-
Македонијапред 2 месеци
Србите го слават Свети Сава – Национален празник на српската заедница во земјава
-
Македонијапред 2 недели
Денес е Прочка – Проштевајте и побарајте прошка од оној на кој сте му згрешиле
-
Гостиварпред 3 месеци
Во среда прва проба за бадниковата поворка во Гостивар – Пријавете ги дечињата
-
ФОТО ВЕСТпред 3 месеци
ФОТО ВЕСТ: Манастирот Преображение во Циглана осветлен за Бадник
-
Видео емисиипред 3 месеци
Емисија: НОВОГОДИШНО „НАРАЧАНО“ ИНТЕРВЈУ со Дедо Мраз | Gostivarpress.mk