Рецепти
Неделен рецепт – Потпечени шампињони со ајвар
Идеја плус што да подготвите за ручек, за да го соберете семејството на трпеза е секогаш добредојдена. Ако сте љубител на печурките, овој рецепт многу ќе ви се допадне. А и лесно се подготвува.
Состојки:
2 главици кромид
300 гр свежи шампињони
5-6 лажици ајвар
сол, бибер, оригано
1 лажица буковец
Подготовка:
Најпрво, кромидот и печурките ги сецкаме и ги ставаме во тава на масло да се пропржат 5 – 7 минути. При крајот на пржењето ги додаваме ајварот и другите зачини и целото јадење го префрламе во тавче, во кое залеваме малку вода. Во загреана рерна се потпекува 10-15 минути. Ова јадење може да ви биде главно јадење или како прилог со месо.
-
Гостиварпред 1 месец
Курсна листа на НБРМ и приватните менувачници во Гостивар
-
Македонијапред 2 недели
Денеска е Летник
-
Гостиварпред 2 месеци
Се потсетуваме, најсреќните на Водици во Гостивар кои го извадија крстот од Вардар
-
Македонијапред 2 месеци
Србите го слават Свети Сава – Национален празник на српската заедница во земјава
-
Македонијапред 2 недели
Денес е Прочка – Проштевајте и побарајте прошка од оној на кој сте му згрешиле
-
Гостиварпред 3 месеци
Во среда прва проба за бадниковата поворка во Гостивар – Пријавете ги дечињата
-
ФОТО ВЕСТпред 3 месеци
ФОТО ВЕСТ: Манастирот Преображение во Циглана осветлен за Бадник
-
Видео емисиипред 3 месеци
Емисија: НОВОГОДИШНО „НАРАЧАНО“ ИНТЕРВЈУ со Дедо Мраз | Gostivarpress.mk