Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

  • Дата: 07/11/2018 | 14:24

Неработни денови до крајот на годината

Остануваат уште неполни два месеци, до крајот на оваа година. Според Програмата на неработни денови за 2018, согласно Законот за празниците на Република Македонија, 8-ми декември, Св.Климент Охридски е неработен ден за сите граѓани на Македонија.

Денот на албанската азбука, 22 ноември е неработен за припадниците на албанската заедница, додека 21 декември, како Ден на настава на турски јазик е неработен за граѓаните припадници на турската заедница.

За католиците неработен е првиот ден на Божиќ, 25 декември.

 

Напишете коментар