Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 21/03/2019 | 09:54

Од 1 април УЈП ќе ги доставува годишните даночни пријави по електронски пат

УЈП од почетокот на наредниот месец ќе почне да ги доставува на граѓаните претпополнетите годишни даночни пријави за остварени приходи во текот на 2018 година.

Граѓаните годинава немаат обврска да пополнуваат годишна даночна пријава и да ја носат во УЈП, даночната листа ќе им стигне на меил. Пријавите ќе бидат пополнети, а граѓаните ќе ги добиваат електронски,  најдоцна до 30 април, истите ќе треба да ги потврдат или корегираат и испратат најкасно до 31 мај.

Во електронскиот систем на Управата за јавни приходи се регистрирани близу 700 илјади даночни обврзници. Иако беше предвидено беше одложено регистрирањето во системот на пензионерите што остваруваат приход само по основ на пензија.

Напишете коментар