Поврзи се со нас

Гостивар

Основното музичко училиште „Енвер Стафаи“ од Гостивар врши упис на ученици

Објавено

на

Општинското основно музичко училиште „Енвер Стафаи“ од Гостивар, информира дека во тек е уписот на нови ученици за учебната 2021/2022 година, кои сакаат да изучуваат музички инструменти и пеење.

Учениците ќе ја посетуваат настава во музичкото училиште двапати неделно, според нивното слободно време. Музичкото училиште ги поседува сите потребни инструменти и ги задоволува сите услови за редовна и квалитетна настава согласно препораките за превенција од ширење на коронавирусот.

Уписот е отворен до 30 септември и се врши во самото училиште.

Потребни документи:
– За учениците од 6 години потребен е само извод на родени.
– За повозрасните извод и сведителство од изминатата учебна година.

За сите ученици организиран е бесплатен превоз од Гостивар до училиштето.

Повеќе информации може да се добијат на: 042 213 339, 070 345 380, 070 314 382.

Сподели ја веста:
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Огласи за вработување:

Advertisement

Популарно изминативе 100 дена