Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 11/06/2019 | 17:41

Ова се десетте најугледни градови на светот

За оваа студија анкетирани се околу 22.000 луѓе од најразвиените индустриски и економски земји на светот. САД, Русија, Велика Британија, Канада, Јапан, Франција, Германија и Италија. Испитувањето го спроведе Бостонскиот универзитет за репутација.

Виена е најдобро рангираниот град од Европа, знаеме дека неколку години е на првото место по квалитетен живот, во ова испитување покажа дека е и меѓу најугледните во светот.

Овој институт е основан 1997 година и е водечка, испитувачка, советодавна компанија за репутација во светот. Репутацијата на метрополите оценувана е според различни фактори како што се економија, управата и градската структура, културата, но и карактеристики како што се убавина, безбедност и квалитет на живот. На првото место според овие фактори се најде Сиднеј, кој според својата положба, плажа и клима во повеќе наврати е избиран за најдобро одредиште за живот и одмор.

На второто место е Виена. Главниот град на Австрија поради пристојните цени за престој, беспрекорниот градски превоз и јаката културна сцена подолго време е најдобар град за живот. На третото место се смести Цирих, а следуваат Торонто и Стокхолм.

 

Листа на најугледни градови на светот според бостонскиот универзитет за репутација се:

1. Сиднеј
2. Виена
3. Цирих
4. Торонто
5. Стокхолм
6. Единбург
7. Монтреал
8. Рим
9. Ванкувер
10. Копенхаген

Напишете коментар