Поврзи се со нас

Локални избори 2022

Ова се избраните членови на идниот Совет на Општина Врапчиште

Објавено

на

По објавувањето на конечните резултати од гласањето во првиот круг на Локалните избори 2021, познат е составот на идниот Совет на Општина Врапчиште, кој брои 19 члена. Најмногу, вкупно 8 советнички места доби Алијанса/Алтернатива. ДУИ ќе има 7 советници, ДПТМ 3 и БЕСА 1 советник. Во продолжение имињата на идните членови на Советот:

Од АА/А-

1. ЕМИР ДУРМИШИ
2. НУХИ АДЕМИ
3. САЌИБЕ ЈАКУПИ
4. АГИМ БАЈРАМИ
5. ФИКРЕТ ХАЛИМИ
6. ЕРМИРА СЕЈДИНИ
7. ЗУДИ ХАМИДИ
8. НАФИ СЕЛМАНИ

Од ДУИ-

1. ЏЕМАЛ САДИКИ
2. ЏЕМИЛЕ САЛИЈИ
3. НУМАН ИЛЈАЗИ
4. АРБЕН СЕФЕРИ
5. ТАФЛИТ ИСЛАМИ
6. ИЗЛИФЕТЕ ЈАШАРИ
7. ИБРАХИМ МУАРЕМИ

Од ДПТМ-

1. ЗЕЈНЕЛ ЕФЕНДИЛЕР
2. БЕКИР ЕЛЈЕЗИ
3. ЏЕВРИЈЕ АСИПИ

Од БЕСА-

1. ЕЛВЕДИН МУХАРЕМИ

Сподели ја веста:
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Гостиварпред 28 минути

Таравари: Гостивар треба да биде модел за Северна Македонија за меѓуетничките односи

Македонијапред 1 час

Пендаровски ги потпиша указите за петте закони за изградба на коридорите 8 и 10д

Гостиварпред 2 часа

Во Градец пуштен во употреба Дневен центар за лица со попреченост

Гостиварпред 3 часа

Нарушен јавен ред и мир во Гостивар на прославата за Ердоган

Македонијапред 4 часа

Бектеши: Нема продолжување на мерката за замрзнување на цените на земјоделските производи и нема поскапување на струјата

Гостиварпред 5 часа

Реоформен Младинскиот совет во Гостивар

Гостиварпред 6 часа

Тепачка во гостиварска Циглана, приведени неколку лица

Македонијапред 6 часа

УЈП: Рокот за годишните даночни пријави истекува на крајот од овој месец

Македонијапред 8 часа

Одржана 10. државна изложба на македонско овчарско куче караман

Огласи за вработување:

Advertisement

Популарно изминативе 100 дена

Вести

Këto janë anëtarët e zgjedhur të Këshillit të ardhshëm të Komunës së Vrapçishtit

Објавено

на

Pas shpalljes së rezultateve përfundimtare nga votimi në rrethin e parë të Zgjedhjeve lokale 2021, është e njohur përbërja e Këshillit të ardhshëm të Komunës së Vrapçishtit, i cili numëron 19 anëtarë. Më së shumti, gjithësej 8 vende këshilltarësh fitoi Aleanca/Alternativa. BDI do të ketë 7 këshilltarë, DPTM 3 dhe BESA 1 këshilltar. Në vazhdim emrat e anëtarëve të ardhshëm të Këshillit:

Nga ASH/A-

1. EMIR DURMISHI
2. NUHI ADEMI
3. SAQIBE JAKUPI
4. AGIM BAJRAMI
5. FIKRET HALIMI
6. ERMIRA SEJDINI
7. ZUDI HAMIDI
8. NAFI SELMANI

Nga BDI-

1. XHEMAL SADIKI
2. XHEMILE SALIJI
3. HUMAN ILJAZI
4. ARBEN SEFERI
5. TAFLIT ISLAMI
6. IZLIFETE JASHARI
7. IBRAHIM MUHAREMI

Nga DPTM-

1. ZEJNEL EFENDILER
2. BEKIR ELJEZI
3. XHEVRIJE ASIPI

Nga BESA-

  1. ELVEDIN MUHAREMI
Сподели ја веста:

Популарно изминативе 100 дена