Здравје и убавина
Ова сигурно не го знаевте: Што се може да направи чудесниот прашок за пециво
Сите го имаме во кујната, но не го користиме доволно.
Прашокот за пециво е неизоставна состојка во колачите, но тој има и друга намена во домаќинството, којашто е многу корисна. Еве 5 неверојатни трикови за користење на прашокот за пециво:
Ги избелува забите
Ставете малку од прашокот за пециво на четката за заби и истријте ги. За да не ги оштетите забите, овој метод практикувајте го еднаш неделно.
Ги уништува непријатните мириси
Дали фрижидерот непријатно ви мириса? Мирисите лесно ќе ги неутрализирате, доколку во фрижидерот чувате една шолја со прашак за пециво. После два месеци, ставете нов прашок за пециво.
Дава сјај на косата
Регенаторите и другите препарати, можат да се задржат во косата и да и наштетат на коренот и да и го одземат сјајот. Ставете четвртина прашок за пециво во шампонот и можете да бидете сигурни дека сите штетни остатоци ќе бидат елеминирани.
Ги брка мравките
Прашокот за пециво може да послужи и како биолошко средство за уништување на инсекти. Истурете го прашокот на местото каде што се појавуваат мравки и тие ќе избегаат.
Ги чисти дамките од чајот
Не можете да ги отргнете дамките од чај од вашите шолји? И за тоа постои решение. Ставете малку прашок за пециво на крпа и со кружно движење, избришете ја внатрешноста на шолјата.
-
Гостиварпред 1 месец
Курсна листа на НБРМ и приватните менувачници во Гостивар
-
Македонијапред 2 недели
Денеска е Летник
-
Гостиварпред 2 месеци
Се потсетуваме, најсреќните на Водици во Гостивар кои го извадија крстот од Вардар
-
Македонијапред 2 месеци
Србите го слават Свети Сава – Национален празник на српската заедница во земјава
-
Македонијапред 2 недели
Денес е Прочка – Проштевајте и побарајте прошка од оној на кој сте му згрешиле
-
Гостиварпред 3 месеци
Во среда прва проба за бадниковата поворка во Гостивар – Пријавете ги дечињата
-
ФОТО ВЕСТпред 3 месеци
ФОТО ВЕСТ: Манастирот Преображение во Циглана осветлен за Бадник
-
Видео емисиипред 3 месеци
Емисија: НОВОГОДИШНО „НАРАЧАНО“ ИНТЕРВЈУ со Дедо Мраз | Gostivarpress.mk