Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 04/03/2019 | 17:41

ПИСМА: Читатели реагираат на неконтролирано палење на огнови во Гостивар

Читатели на Gostivarpress.mk во неколку наврати ни пишуваат за неконтролирано палење на огнови на јавни површини низ градот и околината. Во последната реакција гостиварец ни испрати фотографија од пожар кој настанал од запален отпад, близу железничката станица. Огнот се проширил и ја зафатил и бандерата, по што интервенирала и Протвпожарната единица. Граѓаните се загрижени од ваквото неодговорно однесување на поединци, кое може да предизвика големи опасности и сериозни последици, и бараат надлежните институции соодветно да реагираат.

Пред неколку дена, гостиварци беа видно вознемирени од густ црн чад од запалени камионски гуми, што се издигна над градот.

Напишете коментар