Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 05/08/2019 | 17:11

ПИСМА: На несовесноста и нема крај – Искршени патокази и ѓубре на Шар Планина

Планираните и вљубениците во природата секојдневно се среќаваат со неубави глетки кои зад себе ги оставаа несовесните граѓани, без грам почит кон природата.

Викендов се забележани искршени патокази и расфрлан отпад на Шар Планина, место  Кучи Баба и Бриставец (Бориславец).

Група планинари увидувајќи ја состојбата, спровеле акција за чистење и средување на патоказите.

„Упатувам апел до сите граѓани кои одат да шетаат по планините, да не ги оштетуваат знаците затоа што тие се поставени за подобрување и развој на планинскиот туризам. Исто така, ѓубрето кое го прават да го соберат, да го земат со себе и да го фрлат кога ќе стигнат на соодветно место, во канти.“, вели Елмас Далипи, планинарски водич од селото Сенокосе.

Напишете коментар