Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 20/03/2019 | 14:06

ПИСМА: Палење ѓубре, чад и смрдеа на градскиот пазар во Гостивар

Читател на Gostivarpress.mk ни испрати фотографија од палење на ѓубре на градскиот пазар во Гостивар.

„Оваа појава е присутна скоро секојдневно особено после пазарниот ден, вторник, кога се собира целиот смет и се чисти со палење. Зарем е ова дозволивo и зарем е хумано сите што живеат кај зградите да дишат чад и канцероген воздух во 21-век? Треба веднаш да се престане со оваа пракса, целиот смет од пазарот треба да се депонира, а не да се пали.“, реагира читателот.

Напишете коментар