Рецепти
Потпечени макарони со јогурт – испробано и превкусно
Лесно за подготвување, а многу вкусно. Едноставно, не можете да погрешите.
Состојки
400 gr макарони
3 јајца
1/2 литар јогурт
масло
малку сол
Подготовка
Сварете ги макароните. Додека се варат, уклучете ја рерната на 200 степени и почекајте да се загрее. Сварените макарони процедете ги и ставете ги во сад каде ќе ги измешате со другите состојки: изматените јајца, масло, сол и јогурт. Добро промешајте ги состојките, префрлете ги во сад за печење и ставете ги во загреаната рерна.
Макароните печете ги додека не зацрвенат, околу 30 минути. Кога ќе видите дека зарумениле, исклучете ја рерната и оставете ги внатре уште десетина минути. Макароните можете да ги послужите веднаш и да ги комбинирате со кечап или некој ваш омилен прелив или сос и да уживате во вкусот.
-
Гостиварпред 2 месеци
Курсна листа на НБРМ и приватните менувачници во Гостивар
-
Македонијапред 1 месец
Денеска е Летник
-
Гостиварпред 3 месеци
Се потсетуваме, најсреќните на Водици во Гостивар кои го извадија крстот од Вардар
-
Македонијапред 3 месеци
Србите го слават Свети Сава – Национален празник на српската заедница во земјава
-
Македонијапред 1 месец
Денес е Прочка – Проштевајте и побарајте прошка од оној на кој сте му згрешиле
-
Гостиварпред 2 месеци
Објавен повик за невработени-По 6.000 евра грант за да си отворат бизнис
-
Вестипред 2 месеци
Историјат на Осми март – Празник посветен на правата на жените
-
Што, како, каде?!пред 3 месеци
ШОУ: Легендарните „Солза и Смеа“ доаѓаат во Гостивар