Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 10/07/2019 | 11:25

Проект од 90 илјади долари за целосно реновирање на гимназијата во Гостивар

Поставување на нови врати и прозорци, реконструкција на санитарните јазли и нова санитарна опрема, како и други зафати се предвидени со проект за реновирање на гимназијата во Гостивар, за кој пари ќе се обезбедат преку програмата “Нордиска поддршка за напредок на Северна Македонија“.

„Имајќи ги во предвид состојбата и упатените барања од Средното општинско училиште за реновирање на санитарната опрема како и потребните интервенции за нови врати и прозорци, Општина Гостивар преку оваа апликација презема одговорност да ги задоволи потребите на оваа јавна установа, при што ќе ја подобри состојбата и условите во ова училиште. Потребата за реновирање на санитарните јазли, плочки, врати и прозорци во средното училиште се неопходни.“, информираат од општината, која апликацијата ја подготвува преку Канцеларијата за локален економски развој и имплементација на проекти.

Реализацијата на проектот, со кој гимназијата треба да добие нов лик, има вредност од околу 90 илјади долари, а работите би се вршеле во период од една година.

 

Напишете коментар