Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 10/05/2018 | 11:27

Промени на директорски места во две гостиварски училишта

Во последниот бран на промени на директорски места во образовните институции во Гостивар, ново раководство добија две училишта.

Во основното училиште „Единство“ за директор е назначен Мерсел Садику, кој раководеше со училиштето и пред промената на локалната власт. Неколку месеци в.д директор во ова училиште беше Влера Фидани.

Во средното економско училиште за в.д. директор е поставен Тони Ефремоски, кој доаѓа на местото на Јованка Огњаноска.

Ова се најновите промени на директорски места во гостиварските училишта, откако  Министертвото за образование му ги одзеде надлежностите на градоначалникот Таравари во таа област. Претходно во повеќето училишта на подрачјето на Гостивар беа вратени старите директори.

Напишете коментар