Поврзи се со нас

Маркетинг

Психомоторен и когнитивен тренинг за деца во Гостивар со Доц.д-р.Слаѓана Анѓелкоска

Објавено

на

Ас-Анима Psycho-wellness и Советување

Доц.д-р.Слаѓана Анѓелкоска, психотерапевт

Тел.078-26 30 78

[email protected]

Психомоторен и когнитивен тренинг за деца

Драги родители,

Децата се темелот на нашата иднина, а најдобрата инвестиција во децата е инвестиција во нивниот психомоторен,когнитивен и интелектуален. Детето најдобро учи низ игра, па поради тоа нашиот тим креираше програма со игровни активности низ кои детето полесно ќе учи, ќе се развива на здрав начин и ќе научи како да ги користи своите потенцијали во текот на животот.Најдобриот развој на детето е преку комбинирање на неговата физичка и ментална активност.

Играта е составен дел од детството на детето, низ играта детето се забавува, се социјализира, но што е најважно низ играта детето се развива, ја подобрува функцијата на мозокот и ја развива својата интелигенција. Програмата „Психомоторен и Когнитивен тренингза деца“ наменета е за деца на предучилишна возраст и рана училишна возраст од 4 до 9 години. Програмата ги опфаќа развојните потреби на детето на оваа возраст и низ игровни активности детето ги совладува потребните способности за совладување на наставната програма, ги зацврстува присутните способности и развива нови способности потребни за поаѓање на училиште и совладување на наставната програма.

Програмата се одвива во неколку фази:

  • Низ игровни активности децата ќе ја вежбаат крупната и фината моторика, графомоторика и акомодацијанаочите, сите овие способности ќе му користат на детето во процесот на совладување на читањето и пишувањето.
  • Низ игровни активности кај детето се стимулира мисловниот процес и функционалното размислување.
  • Децата ќе ја тренираат концентрацијата, вниманието, фокусот, времето на реакција.
  • За децата кои што треба да тргнат на училиште се проценува спремноста за поаѓање на училиште, а за децата кои што веќе се вклучени во образовниот процес се проценуваат нивните јаки и слаби когнитивни способности.

Децата вклучени во оваа програма ќе играат, ќе соработуваат, ќе научат тимски да делуваат, ќе научат што значи победа а што пораз, а сето тоа ќе придонесе за правилен социо-емоционален развој кај детето.

Програмата ќе се реализира во групи од најмногу 12 деца, во две возрасни групи од 4 до 6 години и од 7 до 9 години

Место на одржување: Трајко Јованоски 52, Гостивар

Време на одржување: Еднаш неделно

Цена:40% попуст и изнесува 600 ден. месечно

Пријавување и информации на:Тел. 078 26 30 78e-mail: [email protected]

(Работилниците се наменети за деца со нормален развој и за деца со когнитивни развојни потешкотии)

Ве очекуваме,

Со почит,

Здружение Ас-Анима Psycho-wellness и Советување

(комерцијална објава)

 

 

Сподели ја веста:
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Огласи за вработување:

Advertisement

Популарно изминативе 100 дена