Поврзи се со нас

Вести

Руска телевизија прикажа за колку секунди ракетата Сармат може да стигне до Берлин, Париз и Лондон

Објавено

на

На телевизијата Русија 1 водителката на емисијата „60 минути“ Олга Скабејева и пратеникот во Думата, Алексеј Журављов синоќа разговараа за колку секунди интерконтиненталната балистичка ракета Сармат може да стигне до главните градови на земјите кои ја снабдуваат Украина со оружје.

– Еден Сармат и тоа е тоа, британскиот остров постоше, британскиот остров повеќе не постои, истакна Журављов.

Додека Скабајева истакна дека на ракетата Сармат истрелана од Калининград за 106 секунди може да стигне до Берлин, до Париз за 200 секунди, а до Лондон 202 секунди. Беше прикажана и графика – „Време на лет на ракетите РС-28 Сармат до главните градови на земјите кои ја снабдуваат Украина со најмногу оружје“.

Сармат е нова тешка интерконтинентална балистичка ракета и се очекува Русија секоја од нив да ја опреми секоја со десет или повеќе боеви глави. Русија неодамна успешно ја тестираше ракета Сармат, која во НАТО круговите е позната како прекар Сатана 2 или Синот на сатаната.

Сподели ја веста:
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Огласи за вработување:

Advertisement

Популарно изминативе 100 дена

Вести

Televizioni rus tregon për sa sekonda mund të arrijë raketa Sarmat në Berlin, Paris dhe Londër

Објавено

на

Në televizionin Rusia 1, prezantuesja e 60 minuta Olga Skabeyeva dhe deputeti i Dumës Alexei Zhuravlyov diskutuan mbrëmë se për sa sekonda raketa balistike ndërkontinentale Sarmat mund të arrijë kryeqytetet e vendeve që furnizojnë Ukrainën me armë.

“Një Sarmat dhe kaq, Ishujt Britanikë ekzistonin, Ishujt Britanikë nuk ekzistojnë më,” tha Zhuravlyov.

Ndërsa Skabayeva theksoi se raketa Sarmat e lëshuar nga Kaliningrad në 106 sekonda mund të arrijë në Berlin, Paris në 200 sekonda dhe Londër në 202 sekonda. U shfaqën gjithashtu grafika – “Koha e fluturimit të raketës RS-28 Sarmat drejt kryeqyteteve të vendeve që furnizojnë Ukrainën me më shumë armë”.

Sarmat është një raketë e re balistike e rëndë ndërkontinentale dhe Rusia pritet të pajisë secilën me dhjetë ose më shumë koka luftarake. Rusia kohët e fundit testoi me sukses raketën Sarmat, e njohur në qarqet e NATO-s si Satan 2 ose Biri i Satanit.

Сподели ја веста:

Популарно изминативе 100 дена