Поврзи се со нас

Гостивар

Се поставуваат нови прозорци во гимназијата во Гостивар

Објавено

на

Утрово во гимназијата во Гостивар започна првата фаза од проектот за замена на старите прозорци со нови, кои се енергетски ефикасни. Проектот се реализира со пратнерство на Општина Гостивар и УСАИД, а најпрво се работи на предниот дел од училишниот објект.

„Навистина се гордееме што после сите подготовки и процедури денес започнаа активностите. Професорите и учениците најдобро знаат колку е ова значајно и колку ќе ги подобри условите за следење на настава.“, рече директорот на гимназијата, Мирсад Исеини.

Замената на старите со нови прозорци во предниот дел од зградата ќе заврши викендов, а во следната фаза со нови прозорци ќе се комплетира целото училиште.

Преку УСАИД за проектот се издвоени милион и 700 илјади денари, додека општината влегува со финансии од околу 2 милиони денари.

Во гостиварската гимназија настава посетуваат скоро 1.000 ученици.

Сподели ја веста:
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Огласи за вработување:

Advertisement

Популарно изминативе 100 дена

Вести

Vendosen dritare të reja në gjimnazin në Gostivar

Објавено

на

Sot në mëngjes në gjimnazin te Gostivarit filloi faza e parë e projektit për ndërrimin e dritareve të vjetra me të reja, të cilat janë efikase energjetike. Projekti realizohet me partneritet të Komunës së Gostivarit dhe USAID-it dhe fillimisht po punohet në pjesën ballore të objektit të shkollës.

“Jemi vërtet krenarë që pas gjithë përgatitjeve dhe procedurave, aktivitetet kanë nisur sot. Mësuesit dhe nxënësit e dinë më së miri se sa e rëndësishme është kjo dhe sa do t’i përmirësojë kushtet për vijimin e mësimit”, tha drejtori i gjimnazit Mirsad Iseini.

Ndërrimi i të vjetrave me dritare të reja në pjesën ballore të objektit do të përfundojë këtë fundjavë dhe në fazën tjetër me dritare të reja do të përfundojë e gjithë shkolla.

Për projektin janë ndarë 1 milion e 700 mijë denarë përmes USAID-it, ndërsa komuna hyn me financa rreth 2 milionë denarë.

Në shkollën e mesme të Gostivarit vijojnë mësimet gati 1000 nxënës.

Сподели ја веста:

Популарно изминативе 100 дена